Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

Výživa dieťaťa so zdravotným znevýhodnením je aj vo Vašich rukách - 21.4.2018

Dňa 21.4.2018 sme v Bratislave zorganizovali pod vedením odborníčky v oblasti klinickej výživy Ing. Ľudmily Belinovej, ktorá je zároveň mamou zdravotne znevýhodneného dieťaťa, jednodňový seminár s názvom "Výživa dieťaťa so zdravotným znevýhodnením je aj vo Vašich rukách".

Výživa je hotová alchýmia a o jej pochopenie sa ľudia snažia už tisícročia. Zahŕňa v sebe poznanie o množstve príjmu, spôsobe prípravy, kombináciách a získavaní jednotlivých živín potrebných pre existenciu ľudského organizmu.

V súčasnosti sme vystavení informáciám a štúdiám o tom, čo by sa malo alebo nemalo jesť, viac alebo menej, ktoré „zaručené“ vitamíny a minerály pomôžu pri uzdravení a zlepšení kvality života človeka. Zorientovať sa v tom je veľmi náročné a preto obsahovou náplňou seminára boli informácie o metabolizme živín (cukry, tuky, bielkoviny) a zhodnotení ich potreby pre organizmus v závislosti od konkrétnych potrieb dieťaťa. Poukázalo sa na súvislosti pre zabezpečenie komplexného prístupu k stravovaniu dieťaťa so zdravotným znevýhodnením. Zamerali sme sa hlavne na informácie o vitamínoch, mineráloch a ich význame, poukázali na možnosti, čo s čím a prečo sa ne/kombinuje. Tiež sme si spomenuli dôležitosť nielen probiotík, ale aj enzýmov pre zlepšenie trávenia.

Semináru sa zúčastnili predovšetkým rodičia detí so zdravotným znevýhodnením a podelili sme sa vzájomne o svoje bohaté skúsenosti.

 

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk