Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

Úvod do HANDLE prístupu - 1. stupeň - 9.2.2018

V Bratislave sme dňa 9.2.2018 už po tretí raz zorganizovali kurz Úvod do HANDLE prístupu - 1. stupeň. Lektormi kurzu boli českí HANDLE terapeuti - manželia Jana a Paul Baptie, ktorí účastníkom priblížili, čo presne Handle koncept je a aké sú jeho základné princípy.

HANDLE (holistický prístup k neurovývoju a efektivite učenia) je efektívna, rešpektujúca a jemná pohybová terapia, ktorá pomáha zlepšiť funkcie nervového systému a proces učenia detí i dospelých. HANDLE využívá koncept JEMNÉHO POSIĽŇOVANIA®. Stavia na vedecky preukázaných faktoch z rady disciplín (fyzioterapia, psychológia, neuroveda, pedagogika, výživa a pod.). HANDLE vytvorila pani Judith Buestone, ktorá sama prekonala radu neurovývojových problémov a stala sa uznávanou terapeutkou a lektorkou.

Kurz účastníkom priblížil interaktívny prístup k diagnostike a terapii pri problémovom neurovývoji a učení v akomkoľvek veku. Zoznámili sa s novým pohľadom na neurovývojové problémy akými sú dyslexia, ADHD, autizmus, Tourettov syndróm, dyspraxia, detská mozgová obrna, príp. poruchy správania. Naučili sa zároveň niekoľko efektívnych, praktických, jednoduchých, ale neurologicky komplexných aktivít, ktoré môžu začať hneď používať vo svojom prostredí a budú viesť k vytvoreniu pevných základov pre učenie a fungovanie v každodennom živote. Ide o rytmické organizované pohybové aktivity k podpore neurovývoja a učenia v akomkoľvek veku a varianty týchto aktivít prispôsobiteľné individuálnym potrebám pre jednotlivcov a skupiny.

Účastníci po kurze už vedia, že „všetko súvisí so všetkým”, „správanie je komunikácia“, že pochopenie pomáha vytvárať priestor pre rešpekt, akceptáciu a dôveru. Tiež sa hovorilo o tom, aký veľký význam má výživa a optimálne vnútorné prostredia na vývoj jedinca, ako výrazne vplýva vnútorné a vonkajšie prostredie na kvalitu nášho života a schopnosti učit sa. Oboznámili sa aj s vplyvom stresu na proces učenia a kvalitu života a ako ho obmedziť. Nevynechali ani priority pozornosti (napr. potreba bezpečia, istoty a pohodlia) a ich vplyv na učenie a každodenný život.

Kurzu sa zúčastnili nielen rodičia, ale predovšetkým odborníci ako logopédi, špeciálni pedagógovia a fyzioterapeuti. Spoločne diskutovali, učili sa, precvičovali, smiali sa a hýbali. Príjemná atmosféra bola ako vždy znásobená aj zdravým a chutným občerstvením. 

 

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk