Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

Základný kurz Bazálna stimulácia - 10.-11.6.2017

Veľký záujem o vzdelávanie v koncepte Bazálnej stimulácie pokračuje a preto sme tento rok zorganizovali už tretí Základný kurz Bazálnej stimulácie v termíne 10.-11.6.2017 v Bratislave. Lektorku nám opäť robila príjemná Mgr. Vilma Chmelářová.

Základným cieľom kurzu bolo nadobudnutie teoretických vedomostí a praktických zručností v koncepte Bazálnej stimulácie, oboznámiť sa s východiskami konceptu, hovoriť o zmyslovom vnímaní a možnostiach jeho stimulácie, o telesnej schéme a stimulácii jej uvedomovania, nacvičovať praktické zručnosti somatickej, vibračnej a vestibulárnej stimulácie, zaoberať sa komunikáciou v koncepte Bazálnej stimulácie®. Účastníci sa naučili správne reagovať na potreby ľudí, u ktorých je z akýchkoľvek príčin zmenená možnosť komunikácie, hybnosti, či vnímania. Cieľom bolo, aby účastníci kurzu nadobudli vedomosti o tom, ako podporiť týchto ľudí vo vykonávaní ich vlastných aktivít.

Zostava 25 účastníkov kurzu pozostávala nielen zo špeciálnych pedagógov, zdravotných sestier, psychológov a lekára, ale aj rodičov zdravotne znevýhodnených detí a laikov, ktorí sa len chceli dozvedieť o koncepte viac. Je príjemné sledovať ako sa dobré a užitočné veci šíria medzi širokú verejnosť. Veríme, že sociálne a zdravotné služby sa aj našou zásluhou budú stále viac a viac "zľudšťovať".

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk