Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

Kinestetická mobilizácia II. - 29.9.-1.10.2017

V termíne 29.9.-1.10.2017 sme v Bratislave zorganizovali trojdňový kurz Kinestetika II. vedený českou lektorkou Mgr. Hanou Nedělkovou a nemeckým lektorom Thomasom Skibom.

Kurz Kinestetická mobilzácia II. pozostával z Modulu 3 a Modulu 4. Zúčastnili sa ho zdravotné sestry, rodičia imobilných detí, ako aj fyzioterapeuti. Účastníci kurzu si Modulom 3 rozšírili teoretické a praktické znalosti kinestetickej podpory pohybu. Naučili sa využívať znalosti kinestetickej mobilizácie pri všetkých bežných denných aktivitách za účelom upevnenia zdravia a zlepšenia miery sebestačnosti pacienta/klienta. Modul 4 im ukázal ako prepojene myslieť a jednať na troch úrovniach učebného modelu Viv-Arte®. Lektori účastníkov naučili ako sa ďalej rozvíjajú s aktívnymi a čiastočne aktívnymi klientami ich pohybové možnosti, trénujú základné polohy a ako sa optimalizuje pohybová koordinácia.

Kinestetická podpora pohybu podľa Viv-Arte®KINÄSTHETIK-PLUS je pohybový a komunikačný koncept, ktorý na základe analýzy pohybu umožňuje lepšie pochopiť základy ľudského pohybu a využitie pohybových rezerv. Koncept je založený na aktívnom a vyváženom telesnom pohybe za účelom zlepšenia podpory klienta v sebakontrole pohybu. Koncept podporuje fyziologický pohyb, mobilizáciu kĺbov a svalov a pomáha predchádzať vzniku komplikácií z imobility. Dôraz sa kladie predovšetkým na preventívnu a rehablitačnú podporu pohybu. 

Manipulácia s chorým, resp. postihnutým prebieha šetrne a minimalizuje bolesť. Chráni ošetrujúceho pred preťažením a bolesťami chrbta a zároveň umožňuje efektívne usporiadať denné činnosti, napr. s telesne postihnutými ľuďmi.

 

 

 

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk