Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

Základy HANDLE prístupu - 2. stupeň - 18.-19.2.2017

Víkend 18.-19.2.2017 sa niesol v duchu kurzu s názvom Základy HANDLE prístupu - 2. stupeň. Prebiehal v Bratislave pod vedením lektorov Jany a Paula Baptie.

Účastníci si rozšírili poznatky z kurzu 1. stupňa a prehĺbili si chápanie modelu vzájomnej závislosti a interakcie senzomotorických systémov - hierarchia, vzájomné ovplyvňovanie systémov. Zistili, ako nedostatočná organizácia týchto systémov ovplyvňuje učenie - napríklad vplyv nepravidelnosti v hmatovom systéme na schopnosť písať. Hovorili si o stratégiách, kompenzačných mechanizmoch a aktivitách, ktoré môžu podporiť organizáciu ovplyvnených systémov a zadefinovali si faktory ovplyvňujúce našu reakciu na zmyslové podnety. Dozvedeli sa, ako stres ovplyvňuje učenie a kvalitu života. Spomínali si známky preťaženia nervového systému – ako ich spoznáme a čo treba vtedy robiť. Naučili sa tiež 6 nových HANDLE aktivít k podpore neurovývoja a učenia v akomkoľvek veku. Účastníci sa presvedčili o tom, že HANDLE koncept je neinvazívny a tolerujúci prístup, ktorý učí a vedie k lepšiemu porozumeniu klientovi. Deti ho berú ako hru a nie ako spôsob edukácie, či cvičenie.

Spoločne sa objavovalo, experimentovalo, poznávalo a to všetko v príjemnej a podporujúcej atmosfére. Všetko, čo sa účastníci naučili, môžu využiť vo svojom živote a práci, bez ohľadu na to, či sa nachádzajú v roli rodiča, učiteľa, logopéda, psychológa, či iného terapeuta. 

Ďakujeme lektorom i zohratej skupine účastníkov. Vďaka ich otvorenosti k novým poznatkom, zdieľaniu skúseností a vzájomnej tolerancii vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru.

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk