Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

Úvod do HANDLE prístupu - 1. stupeň - 17.2.2017

V Bratislve, konkrétne v materskom centre Hojdana, sme dňa 17.2.2017 opakovane zorganizovali kurz Úvod do HANDLE prístupu - 1. stupeň. Lektormi kurzu boli českí HANDLE terapeuti - manželia Jana a Paul Baptie, ktorí účastníkom priblížili, čo presne Handle koncept je a aké sú jeho základné princípy.

HANDLE (holistický prístup k neurovývoju a efektivite učenia) je efektívna, rešpektujúca a jemná pohybová terapia, ktorá pomáha zlepšiť funkcie nervového systému a proces učenia detí i dospelých. HANDLE využívá koncept JEMNÉHO POSIĽŇOVANIA®. Stavia na vedecky preukázaných faktoch z rady disciplín (fyzioterapia, psychológia, neuroveda, pedagogika, výživa a pod.). HANDLE vytvorila pani Judith Buestone, ktorá sama prekonala radu neurovývojových problémov a stala sa uznávanou terapeutkou a lektorkou.

Kurz účastníkom priblížil interaktívny prístup k diagnostike a terapii pri problémovom neurovývoji a učení v akomkoľvek veku. Zoznámili sa s novým pohľadom na neurovývojové problémy akými sú dyslexia, ADHD, autizmus, Tourettov syndróm, dyspraxia, detská mozgová obrna, príp. poruchy správania. Naučili sa zároveň niekoľko efektívnych, praktických, jednoduchých, ale neurologicky komplexných aktivít, ktoré môžu začať hneď používať vo svojom prostredí a budú viesť k vytvoreniu pevných základov pre učenie a fungovanie v každodennom živote. Ide o rytmické organizované pohybové aktivity k podpore neurovývoja a učenia v akomkoľvek veku a varianty týchto aktivít prispôsobiteľné individuálnym potrebám pre jednotlivcov a skupiny.

Kurzu sa zúčastnili nielen rodičia, ale aj odborníci ako logopédi, špeciálni pedagógovia, psychológovia a fyzioterapeuti. Spoločne diskutovali, učili sa, precvičovali, smiali sa a hýbali. Príjemná atmosféra pod vedením manželov Baptie bola umocnená aj zdravým a chutným občerstvením. 

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk