Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

Kinestetická mobilizácia I. - 15.-17.4.2016

Dňa 15.-17.4.2016 sme v bratislavskom Ružinove v spolupráci s našou partnerkou organizáciou Naše motýliky zorganizovali 3-dňový kurz Kinestetickej mobilizácie (Modul 1 a Modul 2) pod vedením lektorov Mgr. Hany Nedělkovej z Českej republiky a Thomasa Skibu z Nemecka. Veľmi pekne im ďakujeme za profesionálny, priateľský a ústretový prístup.

Kurzu sa zúčastnili predovšetkým rodičia detí so špeciálnymi potrebami, ktoré sú plne, príp. čiastočne imobilné, ako aj ošetrovatelia a fyzioterapeuti.

Počas týchto 3 dní sme nielen teoreticky, ale predovšetkým prakticky nacvičovali 3 fázy mobilizácie:

1. fáza - Warm-Up (prebudenie telesného vnímania, zahriatie a zahájenie pohybových činností u pacienta)
2. fáza - Funkčný tréning (podpora bežných denných aktivít, nácvik transférov a pohybových činností, podpora sebakontroly, zlepšenie koordinácie)
3. fáza - Cool-Down (dosiahnutie cieľovej pozície a nájdenie opory, pohodlné upravenie pozície a vypolohovanie, rozloženie váhy, redukcia bolesti a umožnenie uvoľnenia)

Kinestetická podpora pohybu podľa Viv-Arte®KINÄSTHEIK-PLUS je pohybový a komunikačný koncept, ktorý na základe analýzy pohybu umožňuje lepšie pochopiť základy ľudského pohybu a využitie pohybových rezerv. Koncept je založený na aktívnom a vyváženom telesnom pohybe za účelom zlepšenia podpory klienta v sebakontrole pohybu. Koncept podporuje fyziologický pohyb, mobilizáciu kĺbov a svalov a pomáha predchádzať vzniku komplikácií z imobility. Dôraz sa kladie predovšetkým na preventívnu a rehablitačnú podporu pohybu. Manipulácia s chorým, resp. postihnutým prebieha šetrne a minimalizuje bolesť. Chráni ošetrujúceho pred preťažením a bolesťami chrbta a zároveň umožňuje efektívne usporiadať denné činnosti, napr. s telesne postihnutými ľuďmi.

Tu nájdete viac o náplni kurzu Kinestetická mobilzácia I. (Modul 1 a Modul 2).

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk