Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

Základy stimulácie zraku - 22.4., 24.4.2016

Dňa 22.4.2016 a 24.4.2016 v bratislavskom Ružinove zorganizovalo naše združenie v spolupráci s partnerskou organizáciou OZ Naše motýliky, vďaka veľkému záujmu, dva semináre s názvom Základy stimulácie zraku. 

Sobota 23.4.2016 bola venovaná individuálnym zrakovým terapiám a konzultáciám, ktoré rodičia veľmi ocenili. Ďakujeme poradensko-konzultačnému centru K centrum, ktoré nám poskytlo priestory na realizáciu indivduálnych terapií.

Obzvlášť ďakujeme zrakovým terapeutkám zo zrakového centra Vidum v českej Opave - pani Mgr. Pavlíne Prymusovej a pani Mgr. Hane Klicperovej, ktoré nám počas týchto troch dní odovzdali svoje skúsenosti, vedomosti i zručnosti a pracovali s "našimi" deťmi.

Zrakom získavame až 80% informácií z okolitého sveta. Zohráva kľúčovú úlohu pri rozvoji mnohých schopností a funkcií. Detičky s viacnásobným postihnutím vykazujú široké spektrum porúch zraku. Rodičia aj odborníci získali užitočné informácie o vývine zraku u detí od narodenia do veku 6 rokov, ako aj o vývine jednotlivých zrakových zručností. Oboznámili sa s charakteristikou problémov u detí s centrálnym postihnutím zraku (CVI), aj možnosťami stimulácie a rozvoja jednotlivých zrakových zručností. Vyskúšali si, čo znamená nemať plnohodnotný obraz o okolitom svete, či nerozumieť tomu, čo vidíme. Veríme, že seminár aj odporúčania z individuálnych konzultácií boli prínosom pre všetkých.

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk