Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

Kurzy Reflexológia plosky nohy I,II,III - 12.10.2015

Kurzy Reflexológia plosky nohy I,II a III zorganizovala naša organizácia pod vedením skúsenej lektorky Ing. Bc. Jany Petriskovej z masérskej školy Inprov v Brne.

Reflexná terapia využíva tlak a masáž reflexných zón a plôch prevažne na chodidlách nôh, ktoré je možné využiť k uvoľneniu a harmonizácii nášho organizmu. Na nohe je totiž zobrazená presná mapa celého nášho tela a dokonca sa reflexné plôšky tvarovo veľmi podobajú i príslušnému orgánu v tele.

Účinok reflexológie býva okamžitý, čo má veľký význam pri bolestiach, akútnych problémoch a prvej pomoci.

Behom týchto troch kurzov sa účastíci naučili pracovať s reflexnými bodmi na nohách a rozvinúť kvalitu svojho dotyku, čo im poslúžilo ako základ na rozpoznanie a neskôr i riešenie zdravotných problémov svojho a následne i cudzieho tela.

Náplň kurzu Reflexológia plosky nohy I - pohybový aparát tvorila história reflexnej terapie a jej základy, telové zóny (delenie, umiestnenie, pôsobenie), zásady práce s klientom, technika masáže (základné uchopenie, intenzita, rytmus...), priebeh masáže, harmonizačná zostava pohybového aparátu.

Náplň kurzu Reflexológia plosky nohy II - vnútorné orgány a diagnostika pozostávala z výuky voľne nadväzujúcej na predošlý kurz (RT - pohybový aparát). Išlo o doplnenie znalostí ohľadne vnútorných systémov - tráviacej sústavy, vylučovacej sústavy, lymfatického systému, hormonálnych orgánov, pohlavných orgánov, dýchacieho systému, obehového systému, imunitného sytému a zmyslových orgánov. Kurz informoval tiež o reflexnej diagnostike, vzájomných súvislostiach k orgánom, resp. pohybovému aparátu a najmä doporučeniach k zlepšeniu činnosti jednotlivých orgánov či systémov.

Náplňou kurzu Reflexológia plosky nohy III - lymfatický systém bola jemná masážna technika, ktorej cieľom je zlepšiť kvalitu lymfatického obehu, prípadne odčerpať prebytočné lymfy z podkožia a dostatočne uvoľniť nohu. Správna funkcia lymfatického sytému toitž hrá kľúčovú rolu v celkovej funkcii imunitného systému. Zabráni sa tým hromadeniu odpadových látok, organizmus je tak lepšie prečisťovaný, detoxikovaný a zbavovaný škodlivých a cudzorodých látok. Jedná sa o jednu z možností ako nefarmakologicky posilňovať obranyschopnosť vlastného tela.

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk