Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

CDKL5 opekačka - 25.6.2017

V nedeľu 25.6.2017 sme v Parku SNP v Líščom údolí v Bratislave pripravili 2. ročník CDKL5 opekačky. Nie náhodou sa táto akcia koná vždy v júni. Ide totiž o mesiac informovanosti o genetickom ochorení podmienenom mutáciou CDKL5 génu, v duchu čoho sa celá akcia niesla.

Bola určená pre všetkých, ktorí mali chuť na opekačkovú pohodičku, zábavu, dobré jedlo, pivo, príjemnú muziku, športové aktivity, súťaže pre deti a maľovanie na tvár. Deti museli absolvovať 4 stanovištia, vyplniť kvíz a po splnení úloh si mohli vybrať malú odmenu. Okrem možnosti opiecť si špekačky, bol k dispozícii i náš dvorný šéfkuchár Donald, ktorý pripravoval hamburgery podľa vlastnej chuti a výberu. Menšie deti sa zabávali v hojdacej sieti a tie väčšie využili radšej bedmintonovú sieť. Príjemnú atmosféru dopĺňal zvuk gitary a hangdrumu v podaní Juraja Rašiho. Deti ani dospelí sa neváhali dať skrášliť našej šikovnej Betke, ktorá im vyčarila na tvári, či tele krásne farebné obrazce.

Skvelú zábavu a radosť z dobrého počasia nám čoskoro prekazil dážď. Prístrešok nám však dobre poslúžil a vytvoril príjemne útočište. Vďaka vytrvalcom, ktorých dážď neodradil a spolu s nami ho prečkali, sa akcia nakoniec celkom vydarila. Spod prístrešku sa i naďalej ozývala hudba, vrava a smiech. Síce športovať sme už nemohli, ale jesť, piť a maľovať sa áno. Všetci sme odchádzali aspoň krásne vyzdobení a pomaľovaní.

Veľmi pekne ďakujeme dobrovoľníkom a všetkým, ktorí sa akokoľvek na príprave akcie podielali. Aj keď sme boli trochu sklamaní počasím, dôležité je, že akcia bola pripravená srdcom. Budúci rok sa budeme snažiť prejsť cez rozum i počasiu.Smajlíci na Facebook - Smejko

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk