Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

Sobotné posedenia rodičov pri káve - 2017

Na základe vyhodnotenia dotazníka, ktorý sa týkal záujmu rodičov detí so zdravotným znevýhodnením o psychologické poradenstvo, sme zistili, že by rodičia mali záujem prioritne o skupinové poradenstvo, ktorého by sa mohli zúčastniť obaja súčasne, ideálne cez víkend. Výsledky dotazníka nás utvrdili v rozhodnutí pravidelne raz do mesiaca takúto formu poradenstva pre rodičov zabezpečiť.

Rozhodli sme sa preto pripraviť pre maminy a otcov detí so zdravotným znevýhodnením sobotné posedenia pri káve raz za mesiac pod vedením psychologičky Mgr. Daniely Pikulovej.  Príjemné priestory kaviarne a výborné pohostenie formou dezertu, slaných koláčov, kávy, čaju, limonády, či iných dobrotiek, umocňujú náš zážitok zo spoločnej vzájomne obohacujúcej diskusie.

V sobotu 20.5.2017 sa uskutočnilo 1. sobotňajšie posedenie rodičov pri káve na tému "Čo je moje šťastie v nešťastí". Ďakujeme všetkým rodičom za účasť a príjemnú atmosféru, ktorá sa niesla celým doobedňajším stretnutím, pri ktorom sme spoločne hľadali pozitíva, ktoré nám prinieslo naše špeciálne dieťa. Stretnutie sa uskutočnilo v bratislavskej kaviarni Zrnko, ktorá nám bezplatne prepožičala svoje útulné priestory.

2. sobotňajšie posedenie rodičov pri káve pod vedením psychológa sa podarilo zorganizovať dňa 24.6.2017 opäť v priestoroch kaviarne Zrnko. Veľmi milým prekvapením bola hojná účasť rodičov, ktorí rozprúdili podnetnú debatu na tému "Ako fungovať s ľuďmi, ktorí nevedia, čo prežívam".

Dňa 14.10.2017 sme sa po dlhej prázdninovej odmlke opäť stretli na 3. posedení rodičov pri káve. Otcov našich detí sme trošku vyspovedali a potrápili, keďže stretnutie sa nieslo v duchu témy "Čo na to tato". Vzdávame hold odvážnym tatom, ktorí sa stretnutia zúčastnili. Monsters Cafe and Bar ďakujeme za prepožičanie priestorov a chutné občerstvenie.

4. posedenie rodičov pri káve sa uskutočnilo dňa 18.11.2017 opäť v priestoroch Monsters Cafe and Bar. Zamýšlali sme sa nad emóciami, ktoré prežívame a snažili sme sa ich pomenovať. Totiž tentokrát bolo stretnutie venované téme "Skús pomenovať svoje emócie".

Dňa 9.12.2017 sme sa pri prvej adventnej svieci naďalej venovali “emočnej” téme. Posledné spoločné posedenie rodičov pri káve v tomto roku bolo na tému "Ako sa naučiť ovládať svoje emócie". Zadefinovali sme si najčastejšie pozitívne a negatívne emócie, s ktorými sa my, rodičia detí so špeciálnymi potrebami pasujeme. Riešili sme ako ich najlepšie udržať pod kontrolou, prípadne im predchádzať, aby nás neprevalcovali. O pohodu, dobrú atmosféru a naše plné žalúdky sa staral personál kaviarne Monsters Cafe and Bar, za čo ďakujeme.

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk