Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

Intenzívna kraniosakrálna terapia - 28.9.2015

OZ CDKL5 Slovakia bolo organizátorom intenzívnej dvojtýždňovej kraniosakrálnej terapie za účasti amerických terapeutov - Laura a Dave Bogenrief. Individuálnych denných terapií sa počas dvoch týždňov zúčastnilo 10 detí so špeciálnymi potrebami rôznych diagnóz, pričom obaja terapeuti súčasne pracovali s jedným dieťatom.

Laura a Dave Bogenrief majú v tomto obore dlhoročné skúsenosti. Laura Bogenrief pôsobila donedávna v Upledger Institute na Floride, kde spolupracovala priamo s Dr. John E. Upledger, ktorý bol jeho zakladateľom.

Kraniosakrálna terapia patrí medzi jemné manuálne terapie. Pracuje s kraniosakrálnym systémom. Tento systém zahrňuje mozgovomiechovú tekutinu, obaly centrálneho nervového systému, krížovú kosť spolu s kosťami lebky.

Terapeut vyšetruje pohyblivosť jednotlivých tkanív, kde diagnostikuje bloky v pohyblivosti jednotlivých štruktúr. Pacient sa vníma ako integrovaný celok, totiž ak niečo v tele nefunguje, či bolí, neznamená to, že problém je na tom mieste. Často ťažkosti pochádzajú zo vzdialeného miesta. Kraniosakrálna terapia je založená na fyziologických a anatomických znalostiach.

Terapia prebieha tak, že terapeut sa jemne dotýka klientovho tela. Svojimi rukami vníma jednotlivé odchýlky v rytme kraniosakrálneho systému, vníma jemné ťahy fascií, ktoré blokujú prirodzený pohyb v tele. Špeciálnymi technikami tieto bloky uvoľní a tak sa môže znovu obnoviť prirodzená funkcia organizmu. Terapia je vhodná na široké množstvo ťažkostí, ale je účinná aj v rámci prevencie.

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk