Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

ČSOB nadácia - Zamestnanecký grantový program 2016/2017

Ďakujeme ČSOB nadácii za podporu nášho projektu vo svojom Zamestnaneckom grantovom programe 2016/2017 finančnou čiastkou 2631,95 Eur.

Cieľom projektu s názvom "Požičaj a vzdelávaj sa!" - podpora efektívneho vzdelávania detí s ŤZP prostredníctvom špeciálnych pomôcok bolo podporiť efektívne vzdelávanie, rozvíjanie zmyslov a komunikáciu detí s ŤZP prostredníctvom špeciálnych pomôcok vybraných na základe priamej skúsenosti dieťaťa formou zapožičania pomôcky domov a následne snaha o dosiahnutie pokroku a rozvoja v oblasti komplexného vnímania a využívania senzomotorických schopností, pamäťových a grafomotorických zručností a komunikácie s okolím.

Deti so špeciálnymi potrebami majú právo na to, aby im spoločnosť poskytovala príležitosti a podnety na ich vzdelávanie a vývin, ako poskytuje zdravým rovesníkom. Základom však je pochopenie, že u týchto detí je potrebné zabezpečiť pre podporu efektívneho vzdelávania špeciálne pomôcky podporujúce ich potenciál, ako aj vhodné a kvalitné prostredie, napr. formou správneho sedenia zodpovedajúceho potrebám dieťaťa. Pre rodičov týchto detí je mnohokrát nakúpenie špeciálnych pomôcok naslepo finančne veľmi náročné a niekedy aj neprospešné, pretože po kúpe pomôcky zistia, že ich dieťaťu nevyhovuje a nechce ju použivať. Na základe potreby rodičov sme sa v tomto projekte zamerali na zakúpenie didaktických, edukačno-stimulačných a komunikačných pomôcok podporujúcich efektívne vzdelávanie detí so špeciálnymi potrebami, ktoré si rodičia pre svoje dieťa budú môcť zapožičať, vyskúšať a posúdiť ich vhodnosť. 

Ciele projektu boli naplnené a projekt bol úspešný. Zakúpené špeciálne pomôcky efektívne dopomohli a naďalej budú dopomáhať k vzdelávaniu, rozvíjaniu zmyslov a komunikácie detí so špeciálnymi potrebami. Projekt, aj keď sa oficiálne končí, bude pokračovať a pomáhať naďalej, za čo srdečne ČSOB nadácii ďakujeme.

     

 

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk