Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

ČSOB nadácia - Zamestnanecký grantový program 2017/2018

Veľmi pekne ďakujeme ČSOB nadácii, ktorá podporila prostredníctvom Zamestnaneckého grantového programu 2017/2018 náš projekt s názvom "Pomôž mi hýbať sa" sumou 2993,57 Eur.

Hlavným cieľom projektu bolo zriadenie novej jedinečnej fyzioterapeutickej miestnosti s prepojením senzorickej (zmyslovej) stimulácie zameranej na pomoc deťom so senzomotorickými poruchami, deficitom pozornosti a motorickým postihnutím. Ide o veľkú skupinu detí so zdravotným postihnutím, ktoré majú neurologicky podmienené poruchy motoriky a senzorického vnímania, ako sú napr. deti s rôznymi geneticko- metabolickými ochoreniami (kam patrí aj ochorenie mutácia CDKL5 génu), detskou mozgovou obrnou a podobne. U týchto detí je nutné neustále pracovať na stimulovaní v oblasti hrubej a jemnej motoriky, ako aj v oblasti zmyslového vnímania.

Ciele projektu sa naplnili a projekt bol úspešný. Vďaka finančným prostriedkom od ČSOB nadácie sa nám podarilo vytvoriť vhodné stimulačné prostredie pre pohybové aktivity detí s postihnutím. Prostredníctvom fyzioterapeutických a stimulačných pomôcok, ako aj vypracovaním individuálneho a intenzívneho programu prepojeného so zmyslovou stimuláciou môžeme umožňovať každodennú účinnú fyzioterapiu, podporiť správnu stimuláciu senzorického systému, zlepšiť funkčnosť dýchacieho aparátu, fyzickú zdatnosť, telesnú kondíciu podľa individuálnych potrieb dieťaťa. Pomáhame tak deťom zlepšiť krôčik po krôčku ich život, pretože cvičením sa posúvajú aj v oblasti mentálneho vnímania, senzomotorických a kognitívnych zručností. 

 

 

 

 

 

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk